Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

10:06 μ.μ.

Με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, που δημοσιεύτηκε χθες στη «Διαύγεια», καθορίζεται ο αριθμός των αδειών άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου που θα χορηγηθούν στον Δήμο Νοτίου Πηλίου Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, για το έτος 2016, καθώς και το ύψος και τον τρόπο είσπραξης του καταβαλλόμενου τέλους ανά άδεια και θέση, ως εξής:
Δεκατρείς θέσεις καντίνας
Από μία θέση στον κεντρικό δρόμο Καλαμακίου, στις παραλίες Ράμνο, Πάλτση, Ποτόκι, Αγία Θύμια Λεφοκάστρου, Κάλαμος, Μαθαριάς, Μελανί, Ραζή, Μικρό Πλατανιά, Αγία Βάσω Τρικερίου, Πλατανιά θέση Σκούρα και παραλία Θεοτόκου Λύρης.
Δεκαεννέα θέσεις καλαμποκιού
Από δύο θέσεις σε Αργαλαστή, πάρκινγκ Βυζίτσας, παραλία Κ. Νερών, Κ. Γατζέα, Τρίκερι, δίπλα στην πλατεία, παραλίες Μηλίνας και Πλατανιά και από μια θέση σε Συκή, Μηλιές, πλατεία Νεοχωρίου, Λαύκο και Κατηγιώργη.
Δεκαεννέα θέσεις χαλβά
Από δύο θέσεις στην Αργαλαστή, στο πάργκινγκ Βυζίτσας, στην παραλία Κ. Νερών, Κ. Γατζέα, Τρίκερι, δίπλα στην πλατεία, παραλίες Μηλίνας και Πλατανιά και από μια θέση σε Συκή, Μηλιές, πλατεία Νεοχωρίου, Λαύκο και ΠΙνακάτες.
Δεκαεννέα θέσεις ζαχαρωδών
Από δύο θέσεις στην Αργαλαστή, στο πάργκινγκ Βυζίτσας, στην παραλία Κ. Νερών, Κ. Γατζέα, Τρίκερι, δίπλα στην πλατεία, παραλίες Μηλίνας και Πλατανιά και από μια θέση σε Συκή, Μηλιές, πλατεία Νεοχωρίου και Κατηγιώργη.
Δεκαεπτά θέσεις παραδοσιακών προϊόντων
Από δύο θέσεις στην παραλία Καλαμακίου, στο πάρκινγκ Βυζίτσας, στην παραλία Κ. Νερών και Μαραθιά, καθώς και στην πλατεία Τρικερίου και από μια θέση στην παραλία Κ. Γατζέας, παραλία Μηλίνας, παραλία Πλατανιά, Μηλιές, πλατεία Νεοχωρίου, Λαύκο, καθώς και μια θέση Λούνα Παρκ στις Πινακάτες.
Εννέα άδειες ειδών λαϊκής τέχνης
Από δύο στην Αργαλαστή και στην παραλία Κ. Νερών και από μια στο πάρκινγκ Βυζίτσας, στην πλατεία Τρικερίου, στη Μηλίνα, στην πλατεία Νεοχωρίου και στην παραλία Πλατανιά.
Δύο άδειες βιβλίων
Μια θέση στα Κ. Νερά και μια θέση στη Μηλίνα.
Δέκα άδειες πρωτογενή τύπου Α’
Μία θέση στη Μηλίνα, δύο θέσεις στο Τρίκερι, δύο στην Αργαλαστή, στη Βυζίτσα και τρεις θέσεις στις Αφέτες.
Δέκα έξι άδειες ιχθύων – ψαριών
Τέσσερις θέσεις στην Αργαλαστή, δύο στο πάρκινγκ Βυζίτσας, τέσσερις στην πλατεία Τρικερίου, τέσσερις στην παραλία Μηλίνας και δύο στη Συκή.
Είκοσι θέσεις οπωρολαχανικών
Για τις άδειες καλαμποκιού, χαλβά, ζαχαρωδών, οπωρολαχανικών, παραδοσιακών προϊόντων, λαϊκής τέχνης, βιβλίων και πρωτογενή τύπου Α’ καθορίζεται το ποσό των 150€ ετησίως µε καταβολή εφ’ άπαξ του ποσού µε την έναρξη ή την θεώρηση της κάθε άδειας.
Για τις άδειες Τύπου Α΄ (Ιχθύες – Ψάρια) 16 άδειες και για όλες τις θέσεις, καθορίζεται το ποσό των 200 € ετησίως µε καταβολή εφ’ άπαξ του ποσού µε την έναρξη ή την θεώρηση της κάθε άδειας.
Για την άδεια Λούνα παρκ 1 άδεια, καθορίζεται το ποσό των 800 € ετησίως µε καταβολή εφ’ άπαξ του ποσού µε την έναρξη ή την θεώρηση της άδειας.
Για τις Καντίνες 13 άδειες και για όλες τις θέσεις, καθορίζεται το ποσό των 200€ ετησίως µε καταβολή εφ’ άπαξ του ποσού µε την έναρξη ή την θεώρηση της κάθε άδειας.

Πηγή: magnesianews.gr