Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

5:48 μ.μ.

Κωμικοτραγικές καταστάσεις εκτυλίχθηκαν χθες στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, στη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης κλοπής και άμεσης συνέργειας σε κλοπή, με κατηγορούμενους έναν 39χρονο Λαρισαίο και μια 37χρονη. 
Η βασική μάρτυρας κατηγορίας και μηνύτρια, μια 53χρονη από το Προμύρι Νοτίου Πηλίου, απουσίαζε από την εκδίκαση της υπόθεσης, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του Δικαστηρίου να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή της. Τελικά η 53χρονη αναζητήθηκε και βρέθηκε στον Βόλο και προσήλθε στο δικαστήριο λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης. Προηγουμένως το δικαστήριο είχε αποφασίσει την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης, αλλά επειδή η μάρτυρας κατηγορίας βρέθηκε, αποφασίστηκε να εκδικαστεί η υπόθεση στο τέλος της διαδικασίας.
Κατά την είσοδό της στην αίθουσα του δικαστηρίου η μάρτυρας, που δεν ήταν ευπρεπώς ενδεδυμένη (έφερε παντόφλες και φορούσε βερμούδα), επέδειξε ασέβεια προς το δικαστήριο, καθώς αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις του προέδρου, οπότε και ο τελευταίος διέταξε την προσωρινή της κράτηση. Εξερχόμενη της αίθουσας η 53χρονη υπέστη νευρικό κλονισμό και έβαλε τα κλάματα, ενώ κατόπιν επανήλθε στο ακροατήριο, κατέθεσε, ζήτησε συγνώμη και ήρθη η προσωρινή της κράτηση. 
Για την ιστορία η υπόθεση αφορούσε κλοπή και άμεση συνέργεια από έναν άνδρα και μια γυναίκα, η οποία ήταν φίλη μιας ηλικιωμένης θείας της μηνύτριας. Η ηλικιωμένη είχε πεθάνει και τόσο η 37χρονη κατηγορούμενη με τον 39χρονο σύζυγό της, όσο και η 53χρονη μηνύτρια, θεωρούσαν ότι ήταν κληρονόμοι της αποβιωσάσης. Η 53χρονη μήνυσε τους άλλους δύο ότι έκλεψαν από την οικία της θείας της μια τηλεόραση, 600 ευρώ, δύο βιβλιάρια καταθέσεων και κλινοσκεπάσματα, τα οποία ωστόσο επέστρεψαν στο Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών, όταν αποδείχθηκε ότι δεν ήταν κληρονόμοι και ότι είχε υπάρξει παρεξήγηση. Μάλιστα δήλωσαν ότι καθ’ υπόδειξη της μηνύτριας πήραν τα χρήματα και τα υπόλοιπα αντικείμενα από το σπίτι της αποβιωσάσης. Η επιστροφή των χρημάτων και των αντικειμένων είχε γίνει μάλιστα αυθημερόν μετά τις διευκρινίσεις που είχαν δοθεί. Τελικά αθωώθηκαν από το δικαστήριο.
Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία του Μονομελούς και σε μία ακόμη υπόθεση, μάρτυρας που εισήλθε στην αίθουσα του ακροατηρίου φορώντας βερμούδα, του έγινε παρατήρηση από τον πρόεδρο του δικαστηρίου.
Πηγή: e-thessalia.gr