Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

8:35 μ.μ.

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας, επισημαίνοντας τις ελλείψεις σε αγροτικούς ιατρούς στα χωριά του Νοτίου Πηλίου. Ο βουλευτής Μαγνησίας στην ερώτησή του ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να ενημερωθεί για τις ενέργειες του υπουργείου, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα τα λειτουργικά κενά στα περιφερειακά ιατρεία και να διασφαλιστεί η υγεία των κατοίκων του Νοτίου Πηλίου.

Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Η μία μετά την άλλη λήγουν οι συμβάσεις των αγροτικών ιατρών στα χωριά του Νοτίου Πηλίου. Βρισκόμαστε στην έναρξη της χειμερινής περιόδου και οι κάτοικοι των απομακρυσμένων αυτών περιοχών καλούνται να αντιμετωπίσουν μόνοι τους το χειμώνα, χωρίς την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη. Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη και για μια απλή συνταγογράφηση η μετακίνηση προς το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής κρίνεται επιβεβλημένη.

Σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες κατοίκων των χωριών του Νοτίου Πηλίου, κενά παραμένουν τα αγροτικά ιατρεία του Λαύκου, του Νεοχωρίου, του Προμυρίου, του Αγίου Λαυρεντίου και των Αφετών. Όλα αυτά τα περιφερειακά ιατρεία υπάγονται στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, το οποίο καλείται να επωμιστεί το φόρτο εργασίας τους, δεδομένου ότι οι ασφαλισμένοι επισκέπτονταν τον αγροτικό ιατρό, όχι μόνο για εξέταση αλλά και για μια απλή συνταγογράφηση.

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι το ανάγλυφο του Νοτίου Πηλίου δεν ευνοεί ιδιαίτερα τις μετακινήσεις, που καλούνται πλέον να κάνουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών προς το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής. Πρόκειται για μακρινές και κοστοβόρες αποστάσεις που επιβαρύνουν όχι μόνο τον οικογενειακό προϋπολογισμό των κατοίκων αλλά και την υγεία των πιο ηλικιωμένων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Πότε θα καλυφθούν οι κενές θέσεις των αγροτικών ιατρών στα περιφερειακά ιατρεία του Νοτίου Πηλίου;

2) Πώς προτίθεστε να αντιμετωπίσετε τη σοβαρή και επικίνδυνη έλλειψη ιατρικής περίθαλψης στα χωριά του Νοτίου Πηλίου, μέχρι να καλυφθούν τα λειτουργικά ιατρικά κενά;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Πηγή: magnesianews.gr