Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

12:08 π.μ.

Απόσταση: 1,5 χλμ.
Διάρκεια: 30'
Υψόμετρο: από 0 μ. έως 53 μ.
Συνολική ανάβαση/κατάβαση: 70 μ.
Σήμανση: στρογυλά πινακιδάκια
Πόσιμο νερό στη διαδρομή: όχι
Κατεβάστε ίχνος GPS: από το WIkiloc



Aυτός είναι ένας ευχάριστος περίπατος μέσα σε πευκοδάσος με διάρκεια μισής ώρας (μία ώρα με επιστροφή) ανάμεσα σε δύο αμμουδερές τουριστικές παραλίες του Νοτιοανατολικού Πηλίου. Ο Κατηγιώργης είναι  το κοντινότερο λιμανάκι της ανατολικής ακτής του Πηλίου προς τη Σκιάθο, ακριβώς απέναντι από τις Κουκουναριές, και το καλοκαίρι υπάρχει συγκοινωνία με καραβάκι. Και στις δύο παραλίες λειτουργούν την καλοκαιρινή περίοδο ενοικιαζόμενα δωμάτια και εστιατόρια, ενώ ο Κατηγιώργης συνδέεται επίσης με λεωφορείο του ΚΤΕΛ με το Βόλο.

Ξεκινώντας λοιπόν από την παραλία του Κατηγιώργη, κοιτώντας τη θάλασσα, βαδίζουμε προς τα δεξιά (νότια) και ανηφορίζουμε σε τσιμεντένιο δρομάκι ανάμεσα στα σπίτια. Λίγο παραπάνω το δρομάκι στενεύει και είναι στρωμένο με πλάκα Πηλίου. Περνούμε δίπλα από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ''Αύρα'' και συνεχίζουμε σε χωματόδρομο. Λίγο πιο πέρα υπάρχει διασταύρωση, όπου πάμε αριστερά, βλέποντας τα στρογγυλά πινακιδάκια στο στύλο της ΔΕΗ. 

Αφού περάσουμε κάποιες ακόμα παραθεριστικές κατοικίες, ο χωματόδρομος μετατρέπεται σε μονοπάτι που κινείται ομαλά μέσα σε πευκοδάσος. Περνούμε από μια άλλη μικρή αμμουδιά, το Βλαχόρεμα,  και στη συνέχεια ανηφορίζοντας συναντούμε χωματόδρομο. Μετά από λίγα μέτρα, το μονοπάτι συνεχίζει λοξά αριστερά από το δρόμο (υπάρχει στύλος με πινακιδάκι). Τελικά το μονοπάτι μας κατεβάζει στην όμορφη αμμουδερή παραλία Βρωμονέρι, που πήρε το όνομά της από το υφάλμυρο νερό που έβγαζαν εδώ τα πηγάδια.