Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

12:28 π.μ.


Το χιόνι έχει φτάσει μέχρι τη θάλασσα στο Δήμο Ν. Πηλίου, όπου το έστρωσε σε μεγάλο ύψος, ενώ περισσότερο επλήγη η περιοχή του Πλατανιά, δήλωσε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο δήμαρχος Νίκος Φορτούνας, που ζήτησε να ελαχιστοποιηθούν οι μετακινήσεις στα χωριά όπου δρόμοι και καλντερίμια είναι παγωμένα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο μέχρι το «Δέλτα» Αργαλαστής ο δρόμος είναι καθαρός, ενώ κυκλοφορία προς Λαύκο, Προμύρι, Πλατανιά και Τρίκερι, όπως και από «Δέλτα» Νεοχωρίου προς Μηλιές και Άγιο Γεώργιο Νηλείας, γίνεται με δυσκολία και με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι οι μετακινήσεις δεν χρειάζονται, κυρίως στα χωριά, διότι οι δρόμοι και τα καλντερίμια γλιστρούν και καλό είναι να αποφεύγονται.

Ο κ. Φορτούνας χαρακτήρισε θετικό και σημαντικό το γεγονός ότι η ΔΕ εργάστηκε συνεχώς. Όπως είπε, ενώ άλλες χρονιές υπήρχαν πολλά προβλήματα, φέτος δεν παρατηρήθηκε το παραμικρό, ενώ πρόβλημα με την υδροδότηση υπάρχει σε ορισμένα σπίτια που πάγωσαν οι σωλήνες.

Το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής και τα Περιφερειακά Ιατρεία λειτουργούν, ανέφερε ο κ. Φορτούνας, ενώ τα σχολεία δεν λειτουργούν.

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε ικανοποιητική την κατάσταση ως προς το μέγεθος της κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή.

Χθες υπήρξε περιστατικό μετακίνησης ανθρώπου για πρόβλημα υγείας και αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, δήλωσε ο κ. Φορτούνας.

Πηγή φωτογραφίας: Olive Store Cottage
Πηγή κειμένου: magnesianews.gr