Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

12:32 π.μ.


Κυνήγι εν μέσω χιονιά στον οικισμό Λύρη, καταγγέλλει κάτοικος στο Δήμο Νοτίου Πηλίου. Το Σαββατοκύριακο οι πυροβολισμοί έπεφταν βροχή, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, μολονότι ισχύει πάγια εντολή διακοπής του κυνηγιού σε περιόδους εκτάκτων καιρικών φαινομένων.

Ο δημότης καταγγέλλει ότι επιχείρησε μέσα στο Σαββατοκύριακο να επικοινωνήσει τόσο με το Δασαρχείο, όσο και με τη γραμμή 1591 μέσω της οποίας καταγγέλλονται περιστατικά λαθροθηρίας, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει κάποιον υπάλληλο.

Ο ίδιος, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επικοινώνησε με άτομο της ομοσπονδιακής θηροφυλακής. «Εμφανίζεται ο θηροφύλακας, τους λέει να πάνε παρακάτω και ότι απαγορεύεται εντός του οικισμού το κυνήγι. Αλλά αυτό είναι, μόλις αποχωρήσει ξανά τα ίδια», αναφέρει ο δημότης, ζητώντας αυστηρούς ελέγχους από δασαρχείο και αστυνομία.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο Δασάρχης Βόλου, Νικ. Ντίτορας, επιβεβαίωσε ότι σε περιπτώσεις κακοκαιρίας ισχύει απαγόρευσης της θήρας, ανέφερε ωστόσο ότι η υπηρεσία δεν δέχθηκε κάποια συγκεκριμένη καταγγελία για να επέμβει.

Πηγή: taxydromos.gr