Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

9:54 μ.μ.

Το 42,5% των δήμων, μεταξύ αυτών τρεις και της Μαγνησίας, δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες νομοθετημένες, εδώ και ένα χρόνο, υποχρεώσεις τους για το έργο των δασικών χαρτών, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, σε επιστολή του προς τους ΟΤΑ.
Στην επιστολή του, την οποία απέστειλε με τη λήξη του προβλεπόμενου χρόνου υποβολής των σχεδίων οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων, από τους ΟΤΑ στο Κτηματολόγιο, επισημαίνει ότι υπάρχουν ΟΤΑ που καθυστερούν να αποστείλουν τα απαραίτητα στοιχεία για τους δασικούς χάρτες.
Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε πρόσφατα τροπολογία στη Βουλή, που αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, δίνοντας νέα και τελευταία παράταση για την περίοδο ανάρτησης των δασικών χαρτών, έως 27 Ιουλίου 2017.
Βάσει στοιχείων του υπουργείου μέχρι την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017, το 57,5% των Δήμων με ανάρτηση δασικού χάρτη (δηλαδή 69 δήμοι) είχε ολοκληρώσει την ανάρτηση των σχεδίων οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων, όπως προβλέπεται από τον Μάιο του 2016, μετά την ψήφιση του νόμου 4389/2016.
Όπως τονίζει ο κ. Φάμελλος, οι υπόλοιποι δήμοι (51 τον αριθμό) δεν είχαν προβεί στις ενέργειες που απαιτεί ο νόμος και οι οποίες διασφαλίζουν την κατοικία των δημοτών τους, σε περιοχές εντός σχεδίου και σε περιοχές οικιστικών πυκνώσεων.
Στους δήμους της Μαγνησίας που δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα είναι της Ζαγοράς-Μουρεσίου, του Νοτίου Πηλίου και της Σκοπέλου.
Πηγή: magnesianews.gr