Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017

3:09 μ.μ.

Την ανάγκη κατασκευής του Αλιευτικού Καταφυγίου Πλατανιά υπογραμμίζουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι Αλιευτικοί Σύλλογοι Βόλου και Νοτίου Πηλίου, απαντώντας με αιχμηρό τρόπο σε όσους αντιδρούν στην υλοποίηση του έργου. «Οι θέσεις που προβάλουν δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή και την ασφάλεια των ανθρώπων της θάλασσας», τονίζουν μεταξύ άλλων οι αλιείς στην ανακοίνωσή τους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Οι Αλιείς της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας τα τελευταία χρόνια τόνιζαν προς την Κεντρική διοίκηση όπως και στους πολιτικούς φορείς της περιοχής μας, το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τα αλιευτικά καταφύγια! Είναι πάγιο αίτημα όλων των Αλιέων, η κατασκευή και επισκευή των αλιευτικών καταφυγίων του Ανατολικού και Νότιου Πηλίου, για την ασφάλεια των ίδιων και των σκαφών τους!!!
Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε αυτό το αίτημα να ολοκληρωθεί και να περάσει στην υλοποίηση του! Με μεγάλη λύπη μας όμως, πληροφορηθήκαμε ότι το έργο στο Νότιο Πήλιο και συγκεκριμένα στον Πλατανιά, κινδυνεύει να μην υλοποιηθεί προβάλλοντας το αίτημα κάποιων μη μόνιμων κατοίκων που διατηρούν εξοχικές κατοικίες στη περιοχή.
Η ασφάλεια των ψαράδων για τους ίδιους και τα σκάφη τους βρίσκεται υπεράνω των εξοχικών και των συντεχνιών, που οι θέσεις που προβάλουν δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή και την ασφάλεια των ανθρώπων της θάλασσας!!!
Οι Αλιείς στηρίζουν την κατασκευή του Αλιευτικού Καταφυγίου Πλατανιά καθώς και όλων των καταφυγίων που θα γίνουν στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας!!!!
Πηγή: e-thessalia.gr
Next
This is the most recent post.
Παλαιότερη Ανάρτηση